sunnuntai 5. elokuuta 2012

Jogurtti-unelma

Kuva Terhi Katajala

Mukavaa kesälomaa on vietelty ja paluu työasemalle olisi tiedossa huomisaamuna. Ahdistus ei olekaan niin suuri kuin olisin odottanut. Johtunee pitkälti siitä, että tiedossa on nelipäiväinen viikko ja perjantaina mulla onkin sitten taas lomapäivä :D Ei paha.

Kesälomaltani sain kaiken toivomani ja enemmän. Kellonajoista ei ollut tietoakaan ja nopeasti sitä lomalaiselta katosi ajantaju ja päivistäkään ei ottanut tolkkua. SE, jos joku on lomaa.


Pääsin upottamaan varpaani kuumaan rantahiekkaan ja aurinkoa riitti jokaiseen päivään. Vedessä on vietetty aikaa sen verran, että nahka alkaa olla suomuilla ja selkään on kasvaneet evät. Loma on tehnyt tehtävänsä, paluu arkeen on edessä. Eilen vietettiin siskojen kera lomanlopettajaisia ja nautiskeltiin hyvän ruoan parissa terassilla iltahämäriin asti.

Kuva Terhi Katajala
Alkuun: some Margaritas...nam!

Kuva Terhi Katajala
Alkuruokana oli: kylmä Gazpacho, Lime-marinoidut grillatut katkarapuvartaat ja hyydytettyä sienivaahtoa saaristolaisleivällä.

Kuva Terhi Katajala
Pääruokana oli: paistettua kuhafilettä, grillatut rosmariiniperunat, bearnaise-kastiketta ja salaattia. Kiitos Anne ja Timo ruoka-vinkeistä ja mahtavasta kalasaaliista!
Jälkiruokana ylimmäisessä kuvassa ollut jogurtti-unelma.

Tässäpä helppo ja hyvä jälkiruoan ohje.

Jogurtti-unelma:

2 prk Bulgarian jogurttia
2dl kuohukermaa
vaniljasokeria
vaahterasiirappia
kauden marjoja (vadelmia, herukoita)
1 mango

Valuta jogurtti kiinteäksi suodattimen läpi. Vaahdota kerma, sekoita se jogurttiin ja mausta vaniljasokerilla. Annostele jogurtti lautasille tai annosmaljoihin. Lisää ympärille marjoja ja mangon palasia. Kuumenna vaahterasiirappi lämpimäksi mikrossa. Valele annokset siirapilla juuri ennen tarjoilua.

Itse käytin jäisiä marjoja ja unohdin tietenkin sen mangon kokonaan.  Eipä tuo haitannut yhtään, tätä voi itse tuunata. Mulla oli karamellikastiketta, joka toimi oikein hyvin lämpimänä hieman marjoja sulattaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti