sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Isänpäivä kakku vol. II


HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE ISILLE!

Meidän perheen tämänvuotinen isänpäiväkakku oli lasten toivomuksesta samanlainen kinuskikakku lakkahillolla ja vaniljamoussella kuin viime vuonna. Koristeet tein marsipaanista. Keittelin kinuskia kondensoidusta maidosta ja mielestäni sen teko oli hivenen nopeampaa ja helpompaa kuin tavis-kinuskin. Ihan yhtä makoisaa siitä tuli, väriltään hieman vaaleampaa. Vaihdoin tähän kakkuun koristeeksi sinisen ruusun ja jätin pois pähkinärouheen reunoilta, koska en itse pidä niiden mausta, jotenkin kitkeriä. Kutsuin isovanhemmat syömään ja sisarukset perheineen kahville.

Meidän perheen isänpäivän aamu alkoi perinteisesti tarjoamalla aamupala vuoteessa vielä köllättävälle köriläälle onnittelulaulun siivittämänä. Mieheni ei juurikaan kirjoja lue mutta annettiin tänä vuonna hänelle mm. tämmöinen kirjalahja, jos vaikka kerran lukisi kirjan kannesta kanteen. Onhan kaveri kuitenkin Piitles-fäni ja kirjailijakin tuttu menneiltä Nyrok City-vuosilta. Ja sitä paitsi meidän perheen pojat voivat yhdessä lukea tämän opuksen toisilleen vuoroltoina iltasaduksi. Piitles-sivistys Maurin näkökulmasta ei kuullosta pahalta lainkaan. Sopii varmaan molemmille sukupolville :D

Pojan tekemä isänpäiväkortti oli tietysti auto-teemainen

Isänpäivää vietetään melkolailla kaikkialla maailmassa, tosin eri aikoina. Tänään isänpäivää vietetään Ruotsissa, Islannissa, Norjassa, Suomessa ja Virossa. Vietetään me kaikki täällä pohjolassa oikein mukava ja kiireetön isänpäivä yhdessä ja nautitaan herkuista ja toistemme seurasta! Rauhaisaa isänpäivää vielä kaikille!


Ohje kondensoidusta maidosta tehdylle kinuskille:

1 prk kondensoitua maitoa
4 rkl fariinisokeria
50g voita

Laita ainekset teflonpohjaiseen kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen. Alenna lämpötilaa ja keitä hyvin miedolla lämmöllä n. 5-10 min. tai kokeile seuraavaa: kaada lasiin jääkylmää vettä. Ota pieneen lusikkaan kinuskikeitosta ja tipauta veteen pisara kinuskia ja jos kinuski hyytyy, eikä valu pohjaan, on se valmista.
MUISTA sekoittaa/hämmentää keitosta oikein hyvin koko keittämisen ajan! Itse poltin ekan satsin pohjaan, tietty....
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti