torstai 29. marraskuuta 2012

Pepperoni-muffinit


25 kpl pieniä muffineja tai 12 kpl isoja amerikanmuffinivuoan kokoisia
Taikina :

2 munaa
1 dl kermaa
1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150g juustoraastetta
50 g pepperoni makkaraa
1 dl silputtua ruohosipulia
1 tl timjamia

Kuorrutus :

200 g ruohosipuli tuorejuustoa
1 rkl kermaa

Koristeluun :

20 g pepperoni makkaran viipaleita
2 rkl kapriksia
1/4 dl ruohosipulia

Sekoita munat, kerma ja rasva keskenään. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja juustoraaste. Lisää munaseokseen.

Hienonna pepperonimakkarat ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää ruohosipuli ja timjami.

Jaa taikina pieniin muffinivuokiin. Paista pepperonimuffineja 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Irroita muffinit vuoista hieman jäähtyneinä.

Notkista tuorejuusto kermalla ja pursota muffinien päälle. Koristele paloitetuilla pepperonisiivuilla, kapriksilla ja ruohosipulilla.


Onpahan ollut kiirettä, huoh! Tänne blogiinkaan en ole ehtinyt, tosin kone oli "huollossa" siskon miehen osaavissa käsissä ja sai kitusiinsa jonkin virustentuhooja-ohjelman, jollaista koneessa ei siis ollut. Siskon mies tokaisi, et IHME et on edes hengissä vielä! Mistä näitä tietää......mie vaan käytän tätä, siis jos se toimii?!
Toivottavasti toimii nyt varmemmin.

Nämä joulua edeltävät viikot sisältävät kaikenlaista sutinaa. Olin viime viikon maanantaina Helsingissä antoisassa koulutuksessa koko päivän. Koulutuksen jälkeen kävin Akateemisessa kirjakaupassa auttelemassa joulupukkia ja Stockmannin herkussa hakemassa tuliaisia ja maistiaisia kotiin tuomisiksi. Nam. Helsingin hektinen syke on hetkellisesti kiehtovaa mutta kotiin ajellessani olin taas äärimmäisen kiitollinen, ettei minun tiistai aamuna tarvinnut seistä kehällä autoineni aamuruuhkassa. Työmatkaani menee autolla 15 minuuttia, kiitän siitä.

Taitaa tulla talvi. Tuulee hurjasti ja lunta sataa. Aamulla voin varmaan kaivaa menopelin tuolta kinoksen keskeltä, jos löydän lapion?! Kylmäkin on tänään ollut, sanotaanko että vihdoinkin. Olen odottanut lunta ja pakkasta ja sitä saa mitä tilaa. Huomenna työmatkani kestää todennäköisesti 20 minuuttia, voi jösses. Nyt käperryn villasukkieni kanssa vuoteeseen ja vaivun unten maille! Kuullaan taasen! Ajelkaas varoen huomenna.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti