sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Dora-kakku


Sain kunnian tehdä Dora-kakun eräälle 8-vuotta täyttävälle tytölle. Tää oli niitä kakkuja, joiden aihetta piti Googlettaa. En ollut kuullutkaan kyseisestä lastenohjelmasta, ever. Sopivaa kuvaa etsiskellessäni tytön äiti pelasti minut ja toimitti minulle syntymäpäiville ostamiaan servettejä, joista sain hienosti kopsattua kuvan kakkuun. Kakun makumaailma jätettiin tekijän päätettäväksi. Koska kyseessä oli lastenjuhlat, laitoin väliin tutun ja turvallisen mansikkamoussen. Tyttö oli ilmeisen tyytyväinen kakkuun ja toivottavasti se maistui sankarille ja vieraille. Hieman kateutta herättävät kinkerit olikin kyseessä. Kakkua hakiessaan äitinsä kanssa, sankari kertoi minulle, että hänen isänsä oli jäänyt kotiin lämmittämään kaveri-synttärivieraille kylpytynnyriä! Aah, olis maistunut kylpytynnyri-synttäri-meininki paakarillekin. Varmaan oli lystiä. Onnittelut vielä täältä!


Kävin eilen lenkillä iltahämärissä tai jos totta puhutaan niin säkkipimeässä. Lumet suli ja pimeys tuli, tyhmää! Ripustelin takin liepeisiin polkupyörän valoja, niitä punaisia, joita saa säädettyä vaikka vilkkuviksi. Näytin varmaan koomiselta joo, mutta mieluummin koominen kuin kuollut! Poliisitkin tuli vastaan ja hiljensi mun kohdalla, ajattelin että tulevat sakottamaan ylinopeudesta, semmasta on sattunut melko usein tolla mun järjettömän nopealla moottoroidulla kulkuvälineellä mutta ajelivat sitten ohi hissukseen. Ihmettelivät varmaan vaan, että mikä ihmeen liikkuva joulukuusi tuossa menee. Ihan hirveetä tämä pimeys, yöks.

Käytiin eilen hautausmaallakin kun oli tämä pyhäinpäivä eli vainajien muistopäivä. Sytytettiin kynttilät rakkaille ja toivotettiin hyvää pyhää heille. Vettä satoi kaatamalla ja mietittiin sammuuko kynttilät ennen pitkää. Toivottavasti paloivat kauan ja kauniisti. Illemmalla tunnelma hautausmaalla olisi ollut kaunis ja tunnelmallinen kaikkine kynttilän valoineen. Kynttilänvalo jos joku tuo tähän synkkään marraskuun sateiseen päivään toivoa. En ole mikään harras uskovainen, minusta on vain velvollisuus käydä omaisten ja läheisten haudoilla muistamassa heitä. Tämä amerikkalaisten viettämä Halloween juhla sen sijaan ärsyttää minua syystä, että sitä usein juhlitaan pyhäinpäivän tienoilla. Ne kun ovat kaksi täysin eri asiaa. Itse en ole mitenkään Halloweenista innostunut ja juhlikoon ken haluaa. Halloweeniahan juhlitaan Amerikassa 31.10. ja se on hauska pukujuhla kurpitsoineen ja kepposineen. Alunperin se oli sadonkorjuujuhla, suomessa vastaava juhla olisi voinut olla kekrijuhla. Kurpitsa on yksi tunnetuin Halloweenin tunnus ja olen minäkin semmoisen kerran kaivertanut ja ihan kurpitsa piirasta vääntänyt ja hyvää oli, ohje löytyy täältä. 

Toinen asia mikä kävi kirveltämään näin pyhien aikana on se että kaupat ovat tänään auki!!!! Voi pyhä jyssäys. Kouvolaanhan on avattu uusi kauppakeskus tuonne Katajaharjuun, tiedättehän sen paikan minne ajetaan sen seitsemän kiertoliittymän kautta ja idän suunnasta sinne ohjautuu monikaistainen high-way suoraan parkkipaikalle pääovien eteen. Se on valaistu niin, että varmasti eksynyt sielu sinne tiensä löytää ja otsoni kerroksessa on  tämän ostos-keskuksen kokoinen reikä! Hyps, nythän lipsahti taas...ei vaan, ihan kiva, että se vihdoin avattiin ja ihmisillä on edes "joku paikka" missä viettää aikaa ;D En vaan ymmärrä, jos on pyhä niin on pyhä ja kaupat voivat pitää ovensa suljettuina. Kukaan ei kuole siihen, ettei pääse kauppaan. Tai no, jos tämä Veturi ei olisi auki niin käyväthän nuo aakkosasemien ovet varmaan tänäänkin tiuhaan. Itse en liikahda tuplapyhien aikana markkinamaailman suuntaan mistään hinnasta. Villasukat jalkaan ja lautapelit esiin, kuumaa glögiä mukiin ja ihanaa oloilua ilman eurojen kilinää ja setelien suhinaa. Hyvää pyhää kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti