sunnuntai 25. elokuuta 2013

Porkkanakakku

Tää kakku on sit ihan mahottoman hyvää! Ja paranee vaan seuraavaksi päiväksi, oletuksella että sitä on vielä seuraavana päivänä jäljellä :)

Ohje on the hummingbirds bakeryn kirjasta "Leivonnaisia herkkusuille".

Porkkanakakku:

300g sokeria
3 kananmunaa
3dl öljyä
300g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia sekä ylimääräistä koristeluun
½ tl inkivääriä
½ tl suolaa
1/4 tl  vanilja-aromia
300 g porkkanoita raasteena
100 g saksanpähkinöitä pilkottuna sekä ylimääräisiä pilkottuna sekä kokonaisena koristeluun

Kuumenna uuni 170 asteiseksi.

Mittaa sokeri, munat ja öljy kulhoon ja vatkaa sekaisin. Seoksen ei tarvitse olla täysin sileää. Lisää hitaasti joukkoon jauhot, sooda, leivinjauhe, kaneli, inkivääri, suola ja vanilja-aromi. Jatka vatkaamista, kunnes ainekset ovat hyvin sekoittuneet.

Lisää porkkanaraaste ja pähkinät ja sekoita ne puuhaarukalla tasaisesti taikinaan.

Kaada taikina voideltuun n 24 cm halk. irtopohjavuokaan ja tasoittele pinta. Paista kakkupohjaa uunissa n. tunti tai kunnes väri on kullanruskea ja pinta tuntuu koetettaessa kimmoisalta. Varmista kypsyys, jos pohja tuntuu raa`alta paista vielä 10-15 min. Anna jäähtyä vuoassaan hetki ja irroita sitten vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan ennen leikkausta.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja nosta yksi pohjista kakkulautaselle ja levitä päälle noin neljännes tuorejuustokuorrutteesta. Nosta päälle toinen pohja ja levitä taas neljännes kuorrutteesta pohjan päälle. Nosta viimeinen pohja paikalleen ja levitä loppu kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku pähkinöillä ja ripottele päälle hieman kanelia.

Tuorejuustokuorrute: 
600 g tomusokeria
100 g pehmeää margariinia tai voita
250 g maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa tomusokeria ja margariinia tai voita keskinopeudella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Lisää tuorejuusto yhdellä kertaa ja vatkaa, kunnes juusto on sekoittunut muiden ainesten joukkoon. Käännä vatkaimen nopeus suuremmalle. Jatka vatkaamista vähintään 5 min., niin että seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa. Varo kuitenkin seoksen juoksettumista.


 Sunnuntainen sisustusretki
Lähden nyt Porvoon sisustusputiikkien kautta pyörähtämään Ikeassa ja sieltä sitten syömään Kinuskillaan. Tsekkaapas paikka ihan livenä, ihania herkkuja ja ihana Kellokosken ruukki-miljöö. Kannattaa käydä.
Tällä hetkellä vaivaa semmoinen pieni sisustusbuumi, syksyksi jotain uutta kivaa-olotila. Tilasin jo sisustuspaketin SoMia Livingistä, se tulee ensi viikolla. Somia Living sisustusputiikki sijaitsee Tuusulassa, sielläkin kannattaa piipahtaa, ihana putiikki! Kaikkea kivaa tänään tiedossa, pieniä onnen pipanoita niin sisäisesti kuin ulkoisesti :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti