tiistai 6. elokuuta 2013

Tuomas Veturi-kakkuKummilapsi vol. 6 toivoi Tuomas Veturi-kakkua ja sen hän sai. Päällinen on koristeineen ja elintarvikeväreillä maalattuine kuvineen vaahtokarkkimassaa ja kakun välissä oli kesäinen mansikkamousse. Onnea vielä kummin 2-vuotiaalle kullan nupulle, on se söötti heppu!! Poju sai lahjaksi puisen junaradan ja siihen komean valoilla varustetun veturin. Ihanaa kun ympärillä on noita nutusteltavia pieniä, itseltäni kun on nuo vaipparumbat ja yövalvomiset mennyttä aikaa. Nykyään valvottaa vain yliaktiivinen rakko ja kuumat aallot.Jaahans, eka työviikko meni ihmetellessä että kuinkas sinne koneelle pääsis. Töihinpaluu maanantaina istuin koneen ääreen ja odotin sormien ketterästi hapuilevan oikeille näppylöille vaan eipä niin tapahtunut. Täydellinen black out! Ei mitään, musta aukko. Ei muuta kuin puhelua sovellustuen pojille. Onnekseni sieltä vastasi äärimmäisen ystävällinen ja järjettömän maltillinen nuori mies, jolla riitti huumorin tajua ja hermopinnettä. Saatiin tätin kone auki ja päivä käyntiin. Taisi olla täydellisen tyhjentävä loma! Nyt ollaan melkein toisen viikon puolivälissä ja jo tuli pomolta sähköpostitse viestiä, että pitäisi talvilomia miettiä?! Okei, toiset vielä kesälomailee hei! Annettaisiin nyt ihmisten kesiä tämä ihana kesä, eikä mainittaisi sitä t:llä alkavaa hyrr-sanaa.

Kesä on ollut mahtava, eikö? Jokaikinen tallaaja on varmasti nauttinut tämän kesän auringosta ja lämmöstä ja ottanut viime kesän vesisateista kärsityt ikävät päivät tuplana takaisin. Meidän kesä meni tyttären rippileirin ja -juhlien rytmittäessä elämää mutta ehdittiin me käydä vähän reissussakin. Mies halusi Pohjois-Karjalaan! Auton nokka kääntyi kohti Joensuuta, halusi kait vaihtaa farkut verkkarihousuun :D Joensuu oli mukava, lämmin ja kodikas paikka. Ihmiset mutkattomia ja leppoisia, palvelun taso huippuluokkaa. Hyvää palvelua arvostavana ja sitä turhan usein tällä seudulla kaipaavana ihmisenä kiinnitin huomiota siihen, kuinka loppujen lopuksi pienillä eleillä, katsekontaktilla ja huomaavaisuudella on valtavan suuri merkitys asiakaspalvelutyössä. Small things can make huge difference! Pohjois-Karjalassa osataan palvella, jäi hyvä mieli. Ja ne Marttojen kahvilan karjalan piirakat siellä torilla, nam!

Mies kun on sorttia: ajellaas nyt vähän, niin poikettiin matkalla Lintulan luostariin. Näin siellä nunnan, joka oli ihan kuin Sound of Musicin Maria. Paikka oli hiljaisuudessaan vaikuttava. Kunnes sinne saapui bussilastillinen eläkeläisiä! Volkkarin renkaat taisivat kurvissa hieman elokuvamaiseen tyyliin ulvahtaa kun kaahasimme karkuun. Pysähdyttiin vasta Inkoon rannassa ja pakattiin tavarat veneeseen ja putputeltiin saareen. Siellä anoppi miesystävänsä kanssa kestitsi meitä viikonlopun verran. Käytiin me lomalla Pärnussakin. Ihastuin. Tallinnan hulinasta ja jossain määrin turisteihin väsyneistä paikallisista ei ollut tietoakaan. Ihana ranta ja ihanat puistot. Herkullista ruokaa ja juomaa ja etelä-eurooppalainen rento tunnelma. Edullista ja niin lähellä, ihana paikka. Lomamuistot lämmittävät mieltä pitkään ja johan sitä seuraavaa lomaa jo miettii mielessään, ihana Lontoo <3 Nautitaan silti vielä tästä huikeasta kesästä kaikessa rauhassa...hiekkaisin varpain...

4 kommenttia:

 1. Hei!
  Tosi ihanan kakun olet tehnyt!
  Minullakin pitäisi alkaa värkkäämään oman pojan 2-v. synttäreille Tuomas veturi- kakku. En vaan ole koskaan kuvakakkuja tehnyt. Mitä kaikenlaisia tarvikkeita tarvitaan? Millä väreillä olet maalannut kuvan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja anteeksi kun vastaus kesti näin pitkään. Kone oli huollossa ja nyt taas pelittää. Tarvitset elintarvikevärejä, hyvät pensselit ja sokeri- tai vaahtokarkkimassaa ja taivas on rajana. Ei kun kokeilemaan. Itse alotin elintarviketusseilla mutta nestemäisillä väreillä kaikki on helpompaa. Ei muuta kun maalailemaan.
   -Jaana-

   Poista