perjantai 7. lokakuuta 2011

Jauhoton (gluteiiniton) suklaakakku


Rakkaissa ystävissä löytyy keliaatikkoja, tässä yksi ihanainen suklaaherkku teille. Olen sitä mieltä, että ei tarvitse herkuttelusta luopua ruokavalion takia.

Jauhoton (gluteiiniton) suklaakakku:
n.10 annosta

300 g tummaa suklaata paloiteltuna
175g voita tai margariinia
2 tl vaniljasokeria
5 munaa
6 rkl kuohukermaa (purkin ylijäämän voit käyttää tarjoiluun, vink, vink!)
2 2/3 dl sokeria

kourallinen mustikoita ja kourallinen vadelmia

Sulata suklaa ja voi kiehuvan vesikattilan päällä ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Nosta kulho kattilan päältä ja lisää vaniljasokeri.

Vatkaa munia, kermaa ja sokeria 3-4 min. (seos jää melko juoksevaksi) ja kääntele vaahto suklaaseoksen joukkoon.

Vuoraa halkaisijaltaan 22-23 cm:n kokoinen kakkuvuoka leivinpaperilla. Kaada suklaaseos vuokaan ja paista kakkua 180 asteisessa uunissa 45 minuuttia tai kunnes pinta alkaa halkeilla. Anna kakun jäähtyä ja irroita sitten reunat veitsen avulla vuoasta.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja koristele se mustikoilla ja vadelmilla. Voit tarjota kakun myös kermavaahdon kanssa.





Very jammy "mudcake" for my taste! Kandee kokeilla frendit, ei oo ylivoimainen ponnistus. Hyvää viikonloppua, mie rupeen koeponnistamaa yhtä koe-käpy-kakkuu..katotaa miten paakarin käypi. Aika vähän vinkkejä tarjolla, jaan ohjeen teidän kanssanne, jos onnistuu!

2 kommenttia:

  1. Superherkullisen näköinen kakku!

    Kiitos ihanasta kommentista blogissani. Lisäsin blogisi listalleni, se lie ok?

    Mukavaa syksyä ja talvenodotusta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Pioni, ja ok on!
    Ja ihanaa syksyn odotusta myöskin sinulle.

    VastaaPoista