maanantai 31. lokakuuta 2011

Kantarelli-sipuli-vuohenjuustopiiras



Pimeään syksyyn kaivataan hieman makua! Kellojen kääntäminen sotkee ihan turhaan ihmisen eloa jo muutenkin pimeään ja synkkään aikaan vuodesta. Nyt vois ihan hyvin vaipua talviunille kuin kontio konsanaan ja heräis sitten kun aurinko pilkistää luolan suuaukolta sisään, "räystäyltä" tippuu ja lirisee kevätauringon sulattama lumi ja ilma tuoksuu keväälle, aah. No, koska näin ei nyt vaan voi tehdä, syödään sensijaan hyvin ja vahvasti ja odotellaan pikku-pakkasia ja sitä LUNTA valaisemaan eloa!

Kantarelli-sipuli-vuohenjuustopiiras:

8 hengelle

3 dl kanttarelleja
1 iso punasipuli
3 rkl vaaleaa balsamicosiirappia
300 g pehmeää vuohenjuustoa
2 dl kermaa
4 munaa
½ tl suolaa

Taikina:

2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
ripaus suolaa
125g margariinia
3 rkl kylmää maitoa

Paista pilkottuja sieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Leikkaa kuoritusta sipulista ohuita suikaleita ja kuullota ne pannulla. Laita ne kulhoon paistettujen sienien kanssa. Lisää sekaan balsamicosiirappi. Sekoita ja nosta sivuun maustumaan. Valmista täyte. Yhdistä vuohenjuusto, kerma, munat ja suola tasaiseksi seokseksi.

Valmista taikina. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää maito ja sekoita nopeasti taikinaksi.

Painele taikina 24-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Kumoa vuohenjuustotäyte pohjan päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 15 min.

Lisää päälle marinoitunut sieni-sipuliseos ja jatka paistamista n. 15 min. uunin keskitasolla, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin.

Nosta uunista ja anna vetäytyä 10-15 minuuttia ennen leikkaamista. Nauti raikkaan salaatin kanssa ateriana tai esimerkiksi iltateen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti