lauantai 10. syyskuuta 2011

Lasten kakku Muumi-teemalla

Kolmen lapsen yhteissynttäreille tilattiin iso kakku ja paakarille annettiin taiteilijanvapaus "tehdä ihan mitä vaan".  Muuta toivetta ei ollut kuin että kakku riittäisi suuren suurelle vierasmäärälle ja ehkä vois jonkun kuvan laittaa ;D) Sepä vallan mukavaa, tuumasi paakari ja pisti hihat heilumaan. Eikä ollu lainkaan paha rasti.

Ensteks maalasin kuvan, jossa jokaiselle lapselle tuli omanoloinen Muumi-hahmo. Tai noh, en nyt ihan äkkiä keksi mitä yhteistä on perheen yyber-kivalla Akseli-pojalla ja Hattivateilla mut sanotaan nyt vaikka et Hattivatit on kivoja ja niin on Akselikin! Sitten tein erivärisiä kukkia sokerimassasta, värjäsin massaa elintarvikeväreillä ja tein kukat painomuoteilla.Kakussa oli n. 14 munan verran gluteenitonta kääretorttupohjaa ja yhdessä välissä oli mangososetta ja kermarahkaa ja kahdessa välissä omena-persikkasosetta ja sitä kermarahkaa. Kakkupohjat kostutin vaniljamaidolla. Pursotukset tein kuten aikaisemmin valmistamassani kukka-kakussa, jotenkin kakku vaatii melko runsaat pursotukset kokonsa takia ja runsas pursotus is my middle name :D

Pikku-Myy, Hattivatit ja Niisku NeitiTein vielä kakun toimitus aamuna onnittelukyltit sokeri massasta, jotka eivät meinanneet kuivua lainkaan. Kakku lähti kuitenkin oikeaan aikaan liikkeelle meidän perheen farmariautolla, jonka kuljettaja on tiettävästi teiden kuningas, eikä juurikaan jarrupedaalin käyttöä harrasta. Kuvuttoman kakun toimitus on aina melkoisen jännittävää puuhaa ja vaatii kuljettajalta erityistä kykyä havaita esim.tien pinnalla olevat montut ja töyssyt ja huomioida mobiilin nopeus esimerkiksi kaarteissa. Sikäli kun tämän King of every road ja etenkin Off-road-kuljettajan kyytiin kakkunsa laittaa, voi kakulle sanoa good bye. Siksipä lähdin itse matkaan mukaan kakkua saattamaan ja näin tuhojen määrä saatiin tällä kertaa minimoitua.

Syntymäpäiväjuhlien sankarit tuntuivat pitävän kakusta ja hahmotkin taisivat napsahtaa kohilleen.

Paljon Onnea kaikille kolmelle sankarille tasapuolisesti ja oikein ihanaa juhlapäivää!!! T.Jaanan Kakkupuoti

2 kommenttia: