sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Suklaa-appelsiinimuffinit


Suklaa-appelsiinimuffinit:

12 kpl isoihin amerikan muffinssivuokiin

3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
1 appelsiinin raastettu kuori
2 rkl appelsiinin mehua
1½ dl kaurahiutaleita
1½ dl sokeria
2 dl kreikkalaista jogurttia
4 rkl öljyä
1½ dl maitoa
1 muna
200g maitosuklaata pilkottuja

Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe, appelsiininkuoriraaste, kaurahutaleet ja sokeri.

Vatkaa jogurtti, öljy, maito, appelsiininmehu ja muna ja lisää seos kuivien ainesten joukkoon yhdessä paloitellun suklaan kanssa. Kääntele taikina sekaisin, jos seos tuntuu liian kuivalta, lisää hieman maitoa. Jaa seos vuokiin. Paista 200 asteessa 15-20 min.

Kuorruta jäähtyneet muffinit kermavaahdolla, johon on vatkattu hieman appelsiinituorejuustoa. Jos et halua kuorruttaa muffineja, lisää pinnalle hieman kaurahiutaleita ennen uuniin laittoa.

Erittäin helppo ohje ja väittäsin sen olevan myös melko kevyt, ainahan tuota suklaan määrää voi vähentää. En ole expertti näissä kaloreissa, koska en koskaan laske niitä! Tästä ohjeesta tekee mehevän juuri tuo jogurtti ja appelsiini-suklaa yhdistelmä toimii aina.



Sain ihmeellisen "kohtauksen" tässä eräänä päivänä. Toiselta (vai kolmannelta) ammatiltanihan olen pikku-midinetti elikkäs ompelija ja väänsin n.vuosi sitten ostamastani kankaasta keittiöömme uuden verhon. Ompeluhan on sikäli mukavaa, että työ edistyy nopeasti (jos vehkeet pelaa) ja työn jälkeä pääsee hyvinkin pian ihailemaan.

En ole koskaan ollut käsityö-elämässäsi mikään virkkaaja tai nyplääjä-tyyppi, vaan enemmänkin suurempien linjojen kannalla. Siksi esim. vaatteiden ompelu on miellyttänyt enemmän. Jo pelkästään se, että vaatteen leikatut osat ovat enemmän valmiin vaatteen näköisiä jouduttaa jo asian etenemistä. Ajatus pelkästä virkkuukoukusta ja lankakerästä puistattaa. Tosin aina kun pitkästä aikaa otan koneen esiin, sattuu ja tapahtuu! Tällä kertaa saldona oli: yksi katkennut neula, kaksi kivuliasta ja veristä neulanpistoa, yksi viiltohaava kämmenessä, yksi palovamma käsivarressa ja yksi ISO HERMOPINNE!!!! Mutta verhoista tuli kivat :D

Keittiön uusi verho

Lempikukkia
Ja vielä lempikukkia, tulppaaneja pöydälle niin kevät aurinko voi paistaa sisään. Jotenkin joulun jälkeen kaipaa valoa ja piristystä pimeän ja pitkän kaamosajan jälkeen. Tästä se "ompelukohtaus" varmaan johtui mutta tulos miellyttää silmää ja virkistää mieltä. 

Nyt kahvia ja muffaria kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti